-
Необходими продукти:
2 яйца
100 мл прясно мляко
3 ч.л. зехтин
5 – 6 с.л. цедено мляко /100 г/ или 60 г нискомаслена , кремообразна извара.
7 – 8 с.л. царевичен грис /156 г/
Средно голямо парче сирене /238г/
1 и ½ с.л. сусам /9 г/
риган, сол, бакпуквер /цялото пакетче/
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти без половината от количеството на сиренето/ то е за поръсване накрая. Получената смес изсипваме в кексова продълговата форма или каквато имате. Тогава поръсваме с остатъка от сиренето и сусама и печем на вентилатор на 180 градуса и до суха клечка.
За тези, които искат да знаят повече:
Уникален солен кекс си имаме за 12 блока протеини /яйцата, сиренето, изварата/, въглехидрати /царевичния грис/, и мазнини от зехтина и сусама.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 6 парчета, във всяко ще има по 2 БПВМ. Това е идеалната закуска с чаша айрян. Половин такова парченце също става и за закуска и за междинно хранене.
Станислава Стоянова, от сърце ти багодарим за уникалните идеи, успешните и вкусни рецепти и разнообразието. Да ни е вкусно :* :* :*