-
Необходими продукти:
За мъфините:
5 – 6 с.л. овесени трици /76 г /.
1 белтък от яйце
Малко парче натрошено сирене / 15 г /
Средно голямо парче, нарязана на ситни кубчета шунка / 42 г /
Половин чаена чаша кисело мляко / 100 мл. /
8 нарязани на ситно маслинки
Бакпулвер или сода – ½ ч.л.
За калпачетата:
6 – 7 с.л извара или Котидж / 112 г /
Босилек, червен пипер и малко шарена сол
Начин на приготвяне:
Смесваме всички продукти за мъфините, разбъркваме, ако ни е много гъста сместта, добавяме още мъничко кисело мляко. Разпределяме в 6 формички за мъфини и печем в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за около 20 минути. Смесваме изварата със солта и подправките и след като са готови мъфините, малко ги оставяме да поизстинат и с лъжица нанасяме поравно върху всеки. Може да ползвате каквато и да е извара, може котидж – избора е ваш 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите мъфини са за четири блока протеини / сиренето, белтъка, шунката, изварата и малко от киселото мляко /,въглехидрати /овесените трици /, и мазнини от маслинките.
Как можете да си ги хапвате:
Половината са за закуска или междинно хранене, с малко айрянче са направо супер. А всичките са за голямо хранене. Да ни е вкусно :* :* :*
Благодарим за красивите снимки на Светла Михайлова 🙂