Необходими продукти:
1 яйце /или 2 белтъка/
60 г Котидж сирене /или извара/
42 г нискомаслена шунка /може пушено пуешко или пилешко филе/
30 г кашкавал / моцарела /
60 г овесени ядки
1 равна с.л. сусам / може и поръска или смлени ядки /
Начин на приготвяне:
Натъргвате шунката и кашкавала, слагате ги в купа и към тях добавяте яйцето, Котиджа, смлените овесени ядки /може и брашно здравословно/, разбърквате цялата смес много добре. Ако сместа ви стане много гъста, добавяте 1, 2 с.л. кисело мляко.
Оформяте 4 равни банички, горе съм показала снимки да се ориентирате и печете върху хартия за печене, в предварително загрята фурна 180 градуса, до готовност.






За тези, които искат да знаят повече: това са 4 блока П,В,М. Протеините са от яйцето, сиренето, шунката и кашкавала, въглехидратите са от овесените ядки, мазнините от сусама.
За тези, които искат да са по-стриктни – вместо яйце – 2 белтъка, вместо кашкавал – моцарела лайт 😉
По колко може да изядете и как да съчетаете?
За малко хранене:
1-ви вариант: 1 парче баничка с ½ кофичка кисело мляко от 2 %
2-ри вариант: 2 парчета баничка
3-ти вариант: за много малко хранене само 1 парче баничка /може с малко айран/
За голямо хранене:
1-ви вариант: 3 парчета баничка
2-ри вариант: 2 парчета баничка с ½ кофичка кисело мляко
3-ти вариант: за много голямо хранене – 4 парчета баничка без нищо или 3 парчета с ½ кофичка кисело мляко