Необходими продукти:
За блата:
- 224 г извара „Домлян“ 4 БП
- 2 яйца
2 БП
- 130 г скир 2 БП
- 50 г кисело мляко
– не броим
- 1/2 п. бакпулвер – не броим
- 114 г овесени трици
6 БВ
- 100 г вода
– не броим
- 3 ч. л. зехтин 9 БМ
- сол, чубрица по желание
Още продукти:
- 75 г кисели краставички
0,5 БВ
- 50 г царевица
1,25 БВ
- 82 г чери домати
0,25 БВ
- 55 г маслини
5 БМ

Начин на приготвяне:
Смесете продуктите за блата в посочената последователност до получаване на хомогенна смес. Изсипете я в тава, в която сте поставили хартия за печене. Оставете сместа да „стегне“ за 15-20 Мин. След това декорирайте фокачата с киселите краставички, царевицата, доматите и маслините. Изпечете с вентилатор на 180 градуса за около 25 минути.
За тези, които искат да знаят повече:
След като изстине, фокачата се разделя на 8 равни парчета, всяко от които е за 1 БПВМ.
Как можете да си го хапвате:
Хапвате 2 парчета за междинна закуска, за 2БВПМ или 3-4 парчета за голямо хранене, обяд или вечеря.
Рецептата и снимката е на моя последовател С.К.
Благодаря му сърдечно!
Да ви е сладко!