Необходими продукти:
- 210гр. филе от печена скумрия 5БП
- 1 яйце 1БП
- 120гр. нахут от буркан/консерва/варен 3БВ
- 57гр. овесени трици 3БВ
- 2ч.л. зехтин 6БМ
- сол • подправки на вкус • галета и подправки за овалване
Начин на приготвяне:
Завъртат се в чопър рибата, нахута и триците, докато нахута се наситни, да не е много едър. Преместват се в купа, добавят се яйцето, подправките и зехтина и се омесва добре. Правят се топчета, колкото пинг понг и се овалват в галета с подправки. Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Стават 18 топчета, около 25гр. всяко топче.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези апетитни кюфтенца са за 6 блока протеини /яйце, рибата/, въглехидрати /овесени трици, нахута/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Ако като мен оформите 18 кюфтенца, 3 бр ще са 1БПВМ. За обяд или вечеря може да хапнете 3БВПМ.
Идеята и снимката са на Лора Топалова
Благодарим! Да ни е вкусно :* :* :*