-
Необходими продукти:
Овесени трици 4-5 с.л / 57 г /
Пилешко филе – малко парче / 28 г /
Малко парче кашкавал / 28 г /
Едно яйце
малко доматено пюре
6 маслинки /ако сте намазнили тигана, намалете малко маслините/
малко гъбки и няколко резенчета лук, няколко резенчета прясна чушка може
риган, босилек

Начин на приготвяне:
От овесените трици си правим кашичка с вода / може да сложите малко подправки /, разстиламе в леко намазнен тиган/или разтиламе върху хартия за печене и във фурмата/ и изпичаме блатчето.
Намазваме с доматеното пюре, наръсваме риган и босилек, настъргваме кашкавала и добавяме филето и маслинките, гъбките, лука.
Запичаме във фурната на горен реотан за кратко и преди да се изпече напълно, чукваме яйцето и връщаме във фурната да се изпече и яйцето. После хапваме, нали знаете 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Пицата е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от кашкавала, филето и яйцето, въглехидратите са от триците, а мазнините от маслинките.
Много си върви с айрянче или малко таратор нашата вкусна пица, а идеята за нея е на Мария Анастасова.
Да ви е вкусно :*