Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Блог

Отзиви на реални хора за предизвикателство ЮЛИ 2021 – I част

Отзиви на реални хора за предизвикателство ЮЛИ 2021 – I част

03 August 2021

Violeta Atanasova

Здравейте, записах се в това предизвикателство по настояване на мама, тя има приятелка, която е постигнала чудеса с този режим, най-вече хормонално. Имам проблем с щитовидната жлеза и инсулинова резистентност. Напоследък ме беше хванала една гадна кашлица от жлезата и по съвет и от ендрокринолога да се храня балансирано – се записах тук. Мога да се похваля до момента с почти изчезнала кашлица, 5 кг. надолу, тонус, изчистена от зачервявания кожа на лице и тяло и добър сън. Благодаря на Кати и на вас за стимула.

Pehlivanova Elka

Здравейте,  ето я и моята кратка история и среща със Зоната и Кати. За Зоната разбрах от реклама във Фейсбук, на страницата на Кати и реших да разгледам, защото вече бях минала почти всички известни диети през последните 4 години (от кето до веган) и в момента, в който спра диетата, защото ми омръзва и чувствам липса на някоя хранителна група, не закъснява и Йо-йо ефекта и така се докарах с 10 килограма повече.

Когато разгледах, какво ще се яде в Зоната не ми се вярваше, защото в мен беше закоренено убеждението, че за да отслабваш трябва да се лишиш от нещо, а в Зоната се яде.

Моите килограми бяха замръзнали на 73 и не мърдаха нито грам надолу, само нагоре. И така, когато видях, че Кати организира група реших да пробвам и Зоната, след като вече бях пробвала няколко рецепти от сайта, който много ми харесаха. Така попаднах в това предизвикателство, за което много съм доволна и щастлива, защото кантара мръдна надолу само за 20 дена ( вече съм 70), храната е вкусна, лесна, бърза и не чувствам никакви лишения. Чувствам се сита, леко ми е на стомаха, чувствам вътрешно щастие, че съм постигнала огромен успех в областта на храненето. Благодарение на Зоната и на Кати започнах и да се харесвам.

Благодаря ти Кати, че правиш Зоната достъпна за всички, благодаря ти за книжките с български рецепти, супер са, с тях няма да ми липсват любимите ми храни от детството и ще съм в Зоната.  Благодаря!

Владислава Янакиева 

Здравейте! Аз съм на 35 години и имам три деца! Постоянно съм на някакви диети, но резултатът беше минимален, след тях йо-йо ефект. Пила съм и хапчета за сваляне на килограми, диети, нищо не беше моето, защото аз не обичам да ми се забранява. Така един ден след дълго търсене, случайно попаднах на Кати във фейсбук, четох и започнах да я следя, но сякаш нещо ме спираше да започна, виждаше ми се много сложно.
Купих си книгата и, това беше за мен повратен момент, както и всички истории, които четях, замислих се и за децата си, в крайна сметка те ни копират изцяло! Така реших да се включа в юлското предизвикателство! Всичко меря на око! До сега: имам 4 кг по-малко, сантиметри също. Всички около мен виждат промяната, а аз самата се чувствам много свежа и енергична, не съм изнервена и преуморена! Знам, че това не е диета, а начин на живот! Продължавам смело напред! Даже вече и децата си похапват с мен здравословно! Това е моето! Благодаря на Кати и всички вас!

Hinka Miteva

Първоначално бях скептична. Няма нещо, което да не съм опитала. Всичко беше без резултат или с много временен. Аз започнах по-късно и все още на влизам, но смея да твърдя, че това е моето. Няма отпадналост, няма глад, няма стоене пред витрините, гледайки нещо любимо. В предните режими това, че съм „сбъркала“ ме караше да се чувствам много зле. Продължавам, ще чета, ще готвя, ще опитвам. Благодаря на всички, за всичко. Кати и всички останали : Вие сте прекрасни. Благодаря.

Димитринка Андонова

Здравейте, реших се да опитам, защото бях в недобро състояние, с подпухнали очи, силно изтощена. Правих си изследвания месеци наред, всичко е в норма. Минах през биоскенер на Вивасан, където разбрах, нито един орган не се снабдява с кислород. Не че не знам какво да правя, как да се храня – повече алкална храна, но ми трябваше нещо сигурно, което наистина да правя, без компромиси. И се реших, макар че се страхувах, защото ми предстояха много събития, извън дома. Но всичко се сбъдна и резултатите са на лице. Чувствам се толкова леко, без умората, която си я носих. Не ми се пие вода, но се старая 1,5 литра. Наистина се чувства един баланс в тялото. Не съм се хранила досега толкова разнообразно. Знаехме си нашите специалитети в семейството, но разбрахме, че може да е хем вкусно, и полезно. Подреждам чинии по блокове за цялото семейство, когато сме заедно. Обещавам си да продължа, много е важно, да се превърне начина на хранене като подарък. Имам и съмишленик, което е много важно с някой да си споделяш и да ти е коректив. Кати, огромно благодаря! Аз съм посещавала 2 курса подобни за начина на хранене и имах представа за храните. Но ти даваш примери, снимки, това е голямо улеснение. Трябва дисциплина, самоконтрол и много, много да се обичаме. Ще продължавам да следя публикациите. Бъди благословена!

Raina Lukanova

Здравейте на всички! Аз просто не мога да повярвам колко съм свалила за 21- дни. Когато почнах предизвикателството бях 83 кила сега се премерих и съм 77 🙂 Благодаря ти много Катина за хубавите рецепти и силната ти мотивация всеки ден!

Svetla Dimitrova

Здравейте и от мен! Вероятно като някои други тук за първи път чух за Зоната покрай Руслан Мъйнов. Започнах да чета, но ми се видя твърде сложно в онзи период, в който живеех доста динамично и с много пътувания. През последните три години ми откриха инсулинова резистентност, заради която приемах лекарства, а и правих няколко опита инвитро, после се наложи да се грижа за майка си, която се разболя, последва тежък ковид. В резултат на всичко това хормоналния баланс съвсем се влоши, чувствах се уморена, без енергия, а иначе здравия ми сън тотално остана в историята. Не ми стигна обаче решителност да се включа в майското предизвикателство, макар да видях инфо за него. Но когато се появи възможността за това през юни реших, че трябва да изляза от зоната си на комфорт и да опитам. Съветите на Кати много помогнаха, заради тях не се отказах дори когато в първите дни се появи главоболието. Скоро обаче то изчезна и от тогава се чувствам супер! По-лека, по-енергична, със спокойния сън отпреди месеци. Вече успявам да свърша всичките си задачи за деня без притеснения. И най-хубавото е, че за мен това не е диета, а вече начин на живот, който ще продължи и след края на тези 21 дни. Не ми липсва сладкото, защото десертите, които Кати предлага в сайта са тоооолкова вкусни! И пак ще се включа още в следващото предизвикателство! Благодаря, Кати, за това че ме мотивира да помисля повече за себе си, да започна да обичам и себе си, а не само близките и приятелите си!

Juliana Danailova

Здравейте, чувствам се прекрасно след тези дни от юлското предизвикателство.

Препоръчвам отдавна на всички Зоната като начин на хранене, но си признавам, че не съм била стриктна.

Записвайки се в групата за юли се случи нещо, което за мен беше много важно!

Повярвах, че мога въпреки наследството си за наднормено тегло да отслабна и не съм обречена.

Помогнахте ми всички вие в групата с желанието си да обяснявате и коригирате и с преглъщането на егото си, споделяйки действителни и важни неща от вашия живот.

Katina ти си очарователна и много интересно, хем си блага, хем категорична и строга.

Много е важно да бъдеш поведен в едно ново начинание от компетентен човек и доброномерени хора.

Благодаря ви.

Вероятно ще се запиша и за следващото предизвикателство!

Svetlana Nedelcheva

Да се включа в това предизвикателство беше отлично решение! Изключително мотивиращо и подкрепящо всеки ден. Някои грешки, които аз допусках, на теория ги знаех, но благодарение на ежедневните думи и обяснения на Кати, на която се доверих изцяло, ме накараха истински да се замисля. Начинът, по който се чувствам след 20 дни, приливът на енергия и ежедневната обмяна на информация и опит с останалите в групата, много ми помогнаха да утвърдя Зоната като настоящ и бъдещ начин на хранене. Това не е мъчителна диета, а режим, с който мога да живея дълги години. Няма глад и лишения, сигурна съм, че след още 20 дни ще успявам за минутки да комбинирам правилно менюто за всяко хранене и да похапвам любими продукти и ястия, от които често съм се лишавала. Огромно благодаря на Кати, че е толкова всеотдайна и откровена. И на всички участници. Без всички вас нямаше да е така лесно.

Елена Тимова

Здравейте, отдавна зная и чета за Зоната но не мислех, че мога да се справя с това. Не исках просто хранителен режим, а начин на живот. Кати е ,,смляла“ всичката информация по лесен, разбираем и достъпен начин. В това предизвикателство не успях да съм много стриктна. Промените обаче започнаха отвътре. Дори и да не спазвах стриктно примерното меню, започнах да усещам как да се храня балансирано. Резултатът е 2 кг надолу, намалени мерки и подмладяване. За мен по-важното е смисълът на личната грижа към самата себе си. А свалените килограми са просто бонус. Когато съм в групата се чувствам принадлежна и съпричастна. Това ми дава още повече стимул. Искам да пораствам още в това и се надявам да успея да направя Зоната моят начин на хранене . Благодаря.

Tsveta Georgieva Nikolaeva

Привет! В предизвикателството от 1 юли се записах, защото съм виждала ползите от зоната и друг път. Но различното тук е мотивацията, която Кати дава, никой не ми казваше преди когато бях стриктна в Зоната, че храната трябва да е вкусна, да ти доставя удоволствие и че ако „излезеш“ от 1, 2, 3 хранене няма проблем да се върнеш пак. Именно това ме отказа предния път.

Плюс на този режим на хранене е цялостното усещане на лекота, жизненост и баланс. Продължаваме напред, а за онези с аргумента, че е много сложно ще кажа, че не е така, просто трябва да се замислиш малко, какво ще дадеш на тялото си като храна и да я балансираш, има хиляди начини да го направиш. Успех и смело напред на Кати и всички, които сме се захванати с по-добрия начин на хранене.

Надежда Димова

Здравейте. Да споделя опит и запаля искрица надежда в отчаяните от диетуване. Според мен, трябва време всеки сам да узрее за момента, в който започва да се храни смислено и живее по-различно и усмихнато. Голям бонус от съдбата е да имаш една Катина. Да ти се усмихне, да те “нарита” и подкрепи. Голямо улеснение е седмичното меню. Не че не можеш да влезеш в сайта или отвориш книгите, но с листата по плота в кухнята и подготовката с продуктите е по-организирано. Имаш варианти за бърз избор и смени. На 50 съм и след отказ от цигари и раждане на 40г, нещата с килограмите станаха тегави. А след локдауните – трагедия. Зоната е начинът на хранене, който съм убедена, че е най-здравословен и разнообразен, но отлагах. Преди 3 години си купих книгите на Бари Сиърс. От година имам и тази на Кати. Запасих се с теглилики и шантави продукти, но все не започвах. По-лесно ми беше да направя 90-дневната като само чаках да свърши ,за да си направя салата с месо, гарнитура и плод едновременно. Свалих 12,а след 2месеца -13 отгоре. Минах на Узунов, ама няма плодове. Пак йо-йо. На втория ден от Червенкова с пиле ми прилоша. Та сега когато ям повече и от всичко ,при това свалям килограми и сантиметри, се чудя защо толкова съм чакала. Добре, че мъжът ми ме записа в тази група. Тук всичко има смисъл. Снимките, живите включвания, коментарите на старите кучета. Първите 10 дни почти заспивах, докато приготвя вечерята и кутиите за другия ден. Сега съм пушка; Имам време и за по ракия с приятели и семейство. Имам да извървя още дълъг път. Не се справям със смятане на блокове. Като отида в магазин вече избирам домати по 165 грама, задобрявам. Вкъщи повече бял хляб няма да влезе. Малката щерка като няма избор ,ще го прояде. Мъжът ми е навит да ядем еднакви манджи. Зоново семейство ще сме. Ще влизаме, излизаме, но сме категорични ,че ще се храним по този начин. Вкусно, разнообразно и домашно. Още съм на 20 дни, но утре сме зрелостници и можем да правим равносметка. Ще се меря на 21. След месеци, живот и здраве, ще покажа снимки от 10,07 и примерно 01.01.2022. Успех и здраве на всички .На Кати искрени благодарности.

Vanya Stefanova

Привет и от мен!

Казвам се Ваня и съм на 46 години. Никога не съм била пълна, дори напротив, поне до преди 5 години, когато ме оперираха от миома и ми отстраниха матката. След това бавно и полека започнах да наедрявам, докато не достигнах отчайващите за мен 75 кг. Ниска съм 160 см и тези кг личат ужасно. Някак си неглижирах проблема, докато точно на 8 март един клиент се обърна към колегата ми с думите „Мен ме обслужва пълната жена.“ Светът ми се срина. Обляха ме вълни, ръцете ми изтръпнаха, челюстта ми се схвана. Погледнах се изучаващо в огледалото, погледнах се през очите на съпруга си, когото обожавам и казах: „Никога повече!“

За Зоната съм чувала отдавна, имам книгите, но така и не ме заинтригуваха, всичко ми изглеждаше прекалено сложно. До момента, в който не „срещнах“ Кати. Това с блоковете започна да изглежда по-малко сложно. Опитвах се да се храня със зелените рецепти от сайта „Какво да ям“, като не бях много стриктна. Поръчах книгата на Кати, очаквах я с трепет, за да прочета и науча още за ЗОНАТА и се пристрастих… Към какво ли? Към човешкото отношение на Кати. Без излишна претенциозност, тя ме спечели с простотата на обясненията, липсата на префърцуненост и ненатрапчивото отношение към храната. Нищо не беше „на всяка цена“. Доверих й се и ето ме тук. Засега съм в зелената зона, свалила съм 4 кг и съм много доволна.

Чувствам се лека, започнах да се наспивам, ходя на фитнес и не бързам да сваля още 8 кг – това е целта ми. Зная, че ще случи.

Най-хубавото е, че пристрастеността ми към сладко намалява. Пак имам периоди на прегрешения, но са все по- редки и количествата на консумирана вредна храна са все по-малки. Гордея се със себе си. Искам да се включа и в следващото предизвикателство!

Обичам Ви! Бъдете смели и сбъдвайте мечтите си!

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, които тотално промениха мисленето си за храна и отслабване и съотвено подобриха здравето и телата си 🙂 Зонови рецепти на традиционни български ястия може да намерите в електронната ми книга, за да закупите последвайте линка

 Ето и новата ми ел.книга с десерти и печива:

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.