Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Блог

Отзиви от Зоната януари, част 2

Отзиви от Зоната януари, част 2

18 February 2021

Maya Sevastiyanova

Здравейте! Изключително съм щастлива, че се включих в това предизвикателство. Бях с резерви, не вярвах, изглеждаше ми твърде сложно. Сега вече не мога да си представя да се върна към предишното си безразборно хранене, подут корем и лошо настроение, че целия свят ми е виновен. В момента се чувствам прекрасно. След хранене корема ми не е подут, чувствам се заситена с разнообразна и много вкусна храна, която се приготвя изключително бързо и лесно. За този месец съм свалила 3,5 кг, а съпругът ми който се присъедини по-късно към моето хранене е отслабнал с 6 кг. Благодаря на Кати за стимула и подкрепата!  Продължавам да се храня по зоната.

Maria Ivanova

Здравейте!

За мен това предизвикателство беше точно това, което търсех. Не веднъж съм била на диети, не веднъж съм сваляла килограми, но за първи път съм на мястото, което от години търся. Какво ми донесе зоната?

Научих се да пазарувам отбрани продукти, научих се да чета етикетите и те да имат значение за мен, научих се да гледам цените и да избирам най-доброто, станах домакиня за пример. Днес готвя ежедневно и в малки количества. Като “бивша анорексичка” се научих да обичам храната и да се храня редовно. Научих и децата си да предпочитат по доброто за тях. Научих много нови рецепти и комбинации, но може и още. Бях стриктна и изпълнителна въпреки, че не всеки ден качвах снимки на чинийките ми. Вдъхнових се от това предизвикателство и промених кухнята си, като дизайн и подредих съдържанието на шкафовете, купих си нов хладилник и е пълен с полезни храни които се консумират без да стигнат фаза на мухлясване.

В моя живот всяко събитие ме учи на търпение и нито едно не успя, но Зоната се бори усърдно с мен и ми го налага.

Защо го казвам? Защото чрез диети, които не са много полезни съм сваляла много кг и съм докарвала в шок лекари и познати, но всичко това ми съсипа здравето, а с зоната свалих 5кг за почти 1 месец, но с много хранения, здраво кардио и огромна доза търпение. Свалих и 15см от талията си, което също ми е в полза. Гоня 55кг като началото, от което стартирах е 75кг. Никога не съм била природно дебела, килограми качвах от три бремености, които бяха нечувани, а последните години качих от хормони заради Хашимото и диабет тип 2, антидепресанти заради депресия и ПА, както и залежаване от 10 месеца на легло от тежкото ми здравословно състояние.

След Зоната и положеният труд лекаря ми спря хормоните окончателно, както и регулирам добре захарта и не стигнах до хапчета.

На 20.01.2021г бяха последните ми кръвни резултати и за първи път чух добри новини. ТСХ нормално, ФАТ3 и ФАТ4 в стойности излекувано Хашимото (заболяване, което уж не се лекува). Нормален холестерол и триглицериди, кръвна захар от 15 и 25 вече е между 5.8 и 6.5., кортизол перфектен, съня ми се върна, енергията също. Щастливо ми започна годината и се надявам всичкото зло да остане в миналото ми.

Това ми донесе Зоната на мен, един нов живот пълен с щастие и здраве. Ще продължа и за напред, както ще запозная и повече хора със здравето отблизо. Имам планове, идеи и големи стремежи за бъдещи неща. Благодаря ти Катина, че пътя на живота ми се пресече с твоя път. Беше ми полезно и поучително да се изправя отново на крака. Респект към теб и това което си създала и ако някога имаш нужда да помогна и аз с нещо в твоите проекти, можеш да разчиташ твърдо на мен. Благодаря ти!

Благодаря на всички участници, че бяхме заедно, като едно голямо семейство, споделяхме резултати и вдъхновения, нивото на групата беше интелигентно и резултатно. Благодаря на всяка една душа от тук присъстващите.

Обичам ви и ви подкрепям занапред.

Mihaela Popova

Здравейте, аз започнах за първи път с предизвикателството през юни 2020. Преди това след прием на хормони няколко години, качих 15кг, спортувах всеки ден и не ядях и въпреки това дебелеех. Бях отчаяна и нещастна и тогава случайно видях сайта, реших да опитам, въпреки че не ми се вярваше. После в августовското предизвикателство не бях съвсем стриктна, но видимо бях свалила, престраших се да се кача на кантара и, о чудо, бях с 6кг надолу! След това започнах леко да се връщам към старите си навици и не готвех по Зоната, все се оправдава с липса на време. Но с новата 2021г реших, че е време за промяна, не само на хранителните навици, но и на отношението ми към себе си и към здравето ми. Забравих да спомена, че преди отключих Хашимото, ИР и нямам цикъл (ранна менопауза). С това предизвикателство се убедих, че силата на групата е голяма, чувствам се много добре тук и ще продължа със Зоната, в групите и сама. Не съм се мерила, ще го направя по-нататък, това сякаш ме демотивира да продължа. Кати, чудесна си, благодаря ти. На всички зонковци тук също огромно благодаря, че споделяхме и бяхме заедно. До нови срещи!

Dimitrina Kutova

Здравейте, идеята за мотивационна група е страхотна, първите 3-4 дни ми беше доста трудно и аха -аха да се откажа, но като прочета всяка сутрин зареждащите послания на Кати, коментарите на момичетата и че най-вече всяка от от тях е намерила време за себе си и определно ми дадоха кураж да продължа с менюто. Много ми е вкусно, комбинациите на Кати са прекрасни и всеки ден откривам нов вкус. Иначе аз се топя не на килограми, а в сантиметрите ,което е чудесно, защотото всички дрехи почват леко да се разхлабват. Най-важният урок да не гоним съвършенството, а постоянството. Кати бъди здрава! Благодаря !

Denitsa Stoyneva

Здравейте.

Януарското предизвикателство беше коледният ми подарък, който си пожелах от мъжа ми. За първи път се осмелих да искам да участвам в нещо платено, защото преди все си представях, че ще са пари хвърлени ей така. Но не съжалявам! Да ям е едно от моите удоволствия. А да се храня по 5 пъти на ден и то без угризения дори и не бях мечтала. В Зоната ми е вкусно и с удоволствие изпълнявам рецептите от менюто. До тук загубих 6 кг от теглото си. И по-важното е, че цикълът ми дойде в по-нормално време, без напрежение в гърдите, без главоболие и херпес на устата. И ще остана в Зоната, за да затвърдя тези резултати.

Благодаря на Кати, а и всички вас за искрените ви истории! Успех и за напред на всички и бъдете здрави!

Ще се видим и във февруарското предизвикателство.

Ruzha Karaltieva

Здравейте, за мен това е първото предизвикателство, но определено няма да е последното. От няколко години се опитвам да “преборя” няколко упорити килограма, които ми пречат да се чувставам добре в тялото си. Тук се научих на много неща, които отвориха мирогледа ми и ми помогнаха да започна да живея по-осъзнато. Научих се да пазарувам здравословни и вкусни продукти, да готвя нови вкусни неща, да се храня балансирано по Зоната и да тренирам умерено с Искра. Вече харесвам тялото, което виждам в огледалото на стената, но също така ще се науча и да се оглеждам и в огледалото, с което ходя сред хората и да се замислям защо нещата се случват по точно определен начин към мен. Благодарна съм за всичко, което научих от лайфове на Кати. Няма нищо случайно в нашия живот – от малка винаги най-добрата ми приятелка, се е казвала Катя (две различни Кати, в два различни периода – детство и юношество). И  ето сега съдбата отново ме срещна с Кати за да поема по пътя на осъзнатата зрялост в живота ми!

Благодаря на всички и на всичко, с което това предизвикателство ме срещна.

До нови срещи! Аз продължавам и през февруари в търсене на трайна промяна!

Цонка Тодорова

Здравейте, включвам се за пореден път в предизвикателствата на Кати. В Зоната съм от 1 юни миналата година. Преди да започна бях чела много, имах всякаква информация, но книгата на Кати ме мотивира да опитам. Никога не съм мислила, че ще съм гладна или нещо от храната ще ми липсва, но не бях убедена, че ще се справя с приготвянето на храна за офиса и носенето на кутийки ме спираше. Още първите дни осъзнах, че приготвянето на зонова храна ми отнема много по-малко време от преди. С мен започна и мъжът ми, който имаше доста повече от мен килограми за сваляне и равносметката до момента е: аз свалих 15 кг. и отдавна нямам нужда да свалям повече, мъжът ми свали 20 кг. и спря всякакви лекарства за кръвно. Въпреки, че вече сама си сглобявам храната и нямам нужда от сваляне на килограми продължавам да участвам в групите, защото са изключително позитивни и мотивиращи. Всеки път научавам нещо ново, открадвам си някоя идея, а основната причина са лайфовете на Кати. Промених не само начина си на хранене, а и начина на мислене, отношението ми към мен и хората около мен. Стана дълго, но с две думи Катина преобрази живота ми из основи. Благодаря ти и до скоро!

Anna Uzunova

Това предизвикателство дойде при мен точно на време. В момент, в който усеща, че съм готова за промяна. Благодаря на мама, че настоя да се включа и ми помогна финансово. Иначе режимът в първите 2 седмици беше леко неудобен за мен относно порциите, не се засища особено, винаги след ядене търсех какво ще ям после. Мислех само за храна. Сега не е така. Пак огладнявам доста понякога, понякога това, което изям не ми стига, но се научих просто да си увеличавам блоковете и да си правя по салата с основните хранения, това много помага. Отначало следва менютата от групата, но след това реших да се пробвам и сама да сглобявам храната си, като игра го приемам повече отколкото като режим, който да ме отърве от килограми. Само дето най-важното е, че мирогледът ми се промени за много аспекти от живота ми благодарение на Кати. Мисля повече за себе си, повече за действията си, думите си, реакциите си, изобщо в положителна посока ме бутна това предизвикателство. Запалих и мъжа ми, това също си е успех. Най-трудно ми е да готвя зоново за всички, ако готвя само за мен съм ок, ама като започна за цялата къща се обърквам, после не знам колко да си сипя, ама с времето ще се науча. Записах се и за февруари, за мен това е търсена помощ, която ми носи само позитиви. Благодаря, Кати, че влезе в живота ми, макар да не се познаваме, да знаеш, че си ми като част от семейството.

Detelina Koleva

Всеки един от нас в даден етап от живота си е чел за Зоната, може би е пробвал, но после си е намирал оправдание и се е отказвал, защото му е липсвала подкрепа или мотивация. Но сега с помоща на Кати и тази прекрасна група всеки от нас разбира,че не е сам в това начинание и се мотивира да балансира нещата и да бъде по-добър със себе си. Сега с радост ставам и отварям страницата на групата, виждам много снимки с чинийки и това ме мотивира да бъда една от тях. Благодарна съм на всички, че са толкова позитивни, без грам злословене и нападки. Това е може би единствената такава група, в която всички са ведри и позитивни. Прекрасни сте.

Nina Hacheryan

Чувствам се чудесно! Наспивам се за около 7,8 часа, по-енергична съм, свалила съм 3,5 кг въпреки, че не винаги съм в Зоната, защото се опитвам да си сглабям сама чинийки и не съм сигурна дали го правя правилно все още. Някак все мисля, че някъде съм сбъркала. На няколко пъти ми се прияжда сладко, хапвах си по парченце шоколад (3 пъти общо) и след всяко хапване ми се сцепваше главата…Двата пъти успях да се хвана защо имам нужда от сладко, обаче на третия не успях. Аз съм с наднормено тегло и поликистозни яйчници от 16 години. Трудно ми е все още със зоната, някой неща са ми вкусни, други пък не, но аз съм била винаги претенциозна към храна. Благодаря ти Кати, че обясняваш всичко с толкова прости думички и бих участвала във всяко твое предизвикателство за да доказвам на себе си че си трябва хармония в тоз живот и някак си с една идея да живея по-бавно, да мисля преди всяка хапка и с всеки ден да се обичам повечe. Благодаря ТИ!

Радост Лазарова

Здравейте! Всеки ако има желание може сам да опознае Зоната, но нищо не може да се сравни с тази емоция в групите на Кати. Тези предизвикателства са толкова мотивиращи, вдъхновяващи и пълни с практически съвети ,идеи за приготвяне на храната. Аз почувствах ползите от режима през втория месец, затова бъдете постоянни, резултатите ще дойдат. Благодаря на всички в групата и на това прекрасно момиче Кати!

Georgieva Elina

Здравейте, това предизвикателство си избрах за новогодишен подарък. В началото на 2020г, след тежка бременност станах мама на живо и здраво бебче, но с доста качени килограми. С този подарък реших да се разделя с тях, за да мога да тичам свободно с детето си. Няма го задуха, няма ги болките в краката, ами по-леко ми е и на тялото и на душата. Резултатът до момента е страхотен и на кг. и на см.

Мария Богданова

Здравейте, както казах в няколко поста работих върху себе си и така стигнах до килограмите. Следя Катина от 1 година, но все не можех се наканя. Пазех всички диети, които има създадени и се уморих. Това беше последната ми надежда. Купих си книгата за Коледа. Казах си ще я прочета и тогава по нататък ще се запиша, но нещо ме накара да се запиша края на годината и не съжалявам. Започнах 89кг. Сега се претеглих и съм 84. Вкусно ми е. В началото имах само саботажи. Това е изцяло психическо. Устоях. Виеше ми се свят, изнервих се в готвенето. Докато моя мъж не каза. „Обичай се повече и се научи да си обръщаш внимание. Ако го правиш за мен няма да ти се вие свят. Научи се да живееш за себе си.“

Все едно някой ме плесна и се стегнах. Имах много проблемен и подут стомах. За този един месец се подобри стомаха, цикъла и лицето ми се освежи. Бях коментирала една публикация на Катина. За мечтаната рокля и аз вярвам, че до юни ще сваля още и бялата рокля ще ми стой както искам.

Писаха ми поне 5 жени. На този режим ли си и т.н. не знам, защо точно на мен писаха търся отговор за огледалата, но тези жени яде ли се сладичко, тестеничко и видях колко не са готови за това и се отказах да ги убеждавам. Ще се видим февруари и чакайте снимки през юни…

 

От тук може да закупите книгата ми с много споделени истории на хора, които се хранят по Зоната, които тотално промениха мисленето си за храна и отслабване и съотвено подобриха здравето и телата си 🙂 Зонови рецепти на традиционни български ястия може да намерите в електронната ми книга, за да закупите последвайте линка

Мечтаното тяло + перфектно здраве, без лишения и глад, това само Зоната може да го направи!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.