Необходими продукти:
4 средни ябълки, обелени и нарязани на не много дебели резени / както е на снимката – 400 г /
канела
14 – 15 броя бисквитки Роден край “Сметана”
6 яйца
4 – 5 с.л. сух протеин ванилия / 60 г /
6 – 7 с.л. скир / 130 г
2 – 3 с.л. кисело мляко
10-на ореха
резен масло / 12 г /
стевия, есенции по желание
Начин на приготвяне:
Намазваме дъното и стените на малка тавичка с много малко масло. Нареждаме плътно резените ябълка, наръсваме с канела и подреждаме отгоре бисквитките, както е показано на снимките. Отделно разбиваме яйцата с протеина, скира и киселото мляко и изливаме в тавичката. Отгоре разпределяме орехите и маслото и печем до получаване на Хавайски загар 🙂 🙂 🙂 и докато усетим неустоим аромат на печен сладкиш :*
За тези, които искат да знаят повече:
Целият сладкиш е за 14 блока протеини / яйцата, протеинът на прах и скира /, въглехидрати / ябълките и бисквитите / и мазнини – масло и орехи, завишени заради протеина.
Как можете да си го хапвате?
Ако разделите сладкиша на 7 равни парчета, във всяко ще имате по 2БПВМ. Идеален за закуска, за междинно хранене и за десерт / половин парченце /.
Евдокия Иванова измисли тази изкусителна рецепта, а ние отново й благодарим. Да ни е вкусно :*