Необходими продукти:
За бисквитите, които се пекат:
Яйца – 2 бр.
7-8 с. л. брашно от овесени ядки / 70 г / В случая са ползвани овесени ядки, смлени в кафемелачка последствие, може и с трици…;)
Стевия, ванилия и на вкус можете да си настържете кора от цитруси или разни есенции – ром / това за който иска /
Добавки за вече изпечените бисквити:
Какао – 2 с.л. /10 г/
Тахан – 30г/ в случая е сусамов /
Лешници – 9 бр.
Сух протеин шоколад – 14 г
За крема:
Цедено мляко Олимпус 2% – 1 пълна ч.ч.- 200 г.
Извара нискомаслена от Лидъл – 224 г
Желатин – половин пакетче
стевия, ванилия
Пресни боровинки – 320 г
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със стевията и миризмичките ;), после добавяме овесеното брашно и разбъркваме добре, не става много гъсто.
Изсипваме с лъжица върху хартия за печене, като не се стараем да оформяме много – след това бисквитките ще се трошат 😉
Печем на 200 градуса до зачервяване, изваждаме от фурната и оставяме да изстиват. От какаото, тахана, протеина и натрошените лешници си правим смес, която прибавяме към смлените на трохи бисквити / след като изстинат 😉 / Ако стане много гъсто може да се добавя по малко водичка до стигане на консистенцията на течен шоколад.
Омесваме добре с бисквитените трохи и разстиламе на дъното на форма за торта с диаметър 23 см. След това смесваме изварата и цеденото мляко с разтворения на водна баня желатин и изсипваме върху блата.
Слагаме в хладилник да стегне малко и правим боровинковата заливка.
Намачкваме боровинките с вилица и загряваме за малко на котлона – да се посгъстят и като изстинат заливаме чийзкейка. Връщаме пак в хладилника за не по-малко от 5 часа.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен чийзкейк е за 10 БПВМ. Протеините са от яйцата, изварата, цеденото мляко, сухият протеин и желатина, въглехидратите са от овесените трици, какаото и боровинките, а мазнините са от тахана и ядките.
Как можете да си го хапнете:
Ако разделите чийзкейка на 5 равни парчета във всяко ще имате по 2 БПВМ, идеални за закуска или междинките. Ако го разделите на 10 парчета във всяко ще има по 1БПВМ. Можете да комбинирате с малък обяд/вечеря, или с чаша кафе за закуска. Изборът е ваш. А ние ви желаем да се насладите на този прекрасен сладкиш.
Рецептата е от Дора Коева. Благодарим ти!