Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Домашен течен шоколад

Назад

Необходими продукти:

1 ч.л. меко масло /8 г/ или лешников тахан 6 г

1ч.л. мед /11 г/

2 с.л. горчиво какао

2 с.л. сух протеин /в случая/ с вкус ванилия 20 г – може да си поръчате от продуктовата серия на Бари Сиърс, протеин на прах с 5% отстъпка от ТУК

Около 35 – 40 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

Имаше едно време домашен течен шоколад, който се приготвяше със сухо мляко, масло, какао и захар. Ние решихме да си го приготвим и заменихме само една съставка – захарта. А сухото мляко и протеинът са почти еднакви като вкус, затова и много добре ни се получи. Така, както се получаваше на нашите баби и майки. Просто разбъркваме сухите съставки, като постепенно добавяме млякото до получаване на консистенция на течен шоколад. Това е. Простичко и много лесно, а колко е вкуснооо :* После за малко във фризера или в хладилника / зависи колко искате да ви е течен / и готово.

За тези, които искат да знаят повече:

Лакомството, несравнимо с нищо друго е за два блока протеини / сухият протеин /, въглехидрати / меда и какаото / и мазнини / маслото – завишено, заради протеина /.

Как можете да си го хапнете?

Цялото количество за междинно хранене или по една лъжица след хранене. Трудно се устоява, но поне е балансирано няма консерванти и палмови масла като в стандартните шоколади. От този шоколад можете да ползвате и за украса или топинг  за някой от нашите десерти и няма да има нужда от изравняване.

Идеята и снимките са на Надя Муджурова. Да ни е много, много вкусно :* :* :*

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!