Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Десерти / Идеи за сладки

Вкусни и много лесни „бухти“ без месене  

Вкусни и много лесни „бухти“ без месене  

Необходими продукти:

3 големи яйца

280 г извара /по-желание марката *по-долу давам още разяснения/

120 г брашно /по-желание здравословно :)/

1 ч.л. сода, 1 щипка сол

малко мазнина за лъжицата, с която ще се оформят бухтите

Начин на приготвяне:

Всички продукти се разбъркват в купа с вилица /мисля, че няма значение в каква последователност/ и “тестото” се оставя да престои за малко, може да се покрие с кърпа /хубаво е поне за 20-30 мин., все пак да кажа, че съм ги правила и без да престои – пак се получават/.

След това се разстила хартия за печене върху широка тава и с намазнена супена лъжица се взима от сместа и се подреждат отгоре, като се оставя малко разтояние по между им, защото ще бухнат 🙂

Като бройка се опитайте да ги изкарате 16 или 24, ако е възможно, за да разберете по-лесно как да ги хапнете. Те така или иначе са балансирани, но все пак за по-стриктните ще запиша.

Пекат се на умерена фурна до готовност. Аз пека на 180 градуса, докато хубаво се запекат, ако обичате по-малко запечени храни, печете по-малко. 

*** Забележка – в зависимост от вида на изварата, която използвате и от вида на брашното, се получават супер различни на вид бухти. Като щракнете със стрелкичката на снимката настрани, ще видите различните варианти, които съм правила. 

     *Аз най-много ги харесвам с изварата  от Лидл, но кремообразната, а не тази на снимката, иначе с всякаква стават. Тази кремообразната е в пакетче като от майонеза и на нея пише нискомаслена.

     * Не ги правете чисто с ленено брашно – бърка се баланса, тъй като лененото брашно е мазнина, не въглехидрат и няма да са точно балансирани. Стават хубави с пълнозърнесто, с лимец, със смлени овесени ядки, с нахутено, с ръжено, смесени брашна, с бяло и здравословно и т.н.

За тези, които искат да знаят повече – това са около 8 блока П,В,М. Казвам около, защото зависи каква извара и какво брашно ще ползвате. Протеините са от яйцата и изварата, въглехидратите – от брашното и мазнините – от това, с което намазнявате лъжицата.

По колко може да ядете? – За по-стриктните:

Ако ги ядете чисти: 

Ако сте ги направили 24 бр. – 6 бухти за малко хранене и 9 бухти за голямо.

Ако сте ги направили 16 бр. – 4 бухти за малко хранене и 6 бухти за голямо хранене.

Ако ги ядете със сладко и сирене: 

Ако сте ги направили 24 бр. – За малко хранене: 3 бухти + 1 с.л. сладко /по желание/ + 28 г сирене /или 56 г Котидж сирене/

                                                  За голямо хранене: 6 бухти + 2 с.л. сладко + 56 г сирене /или 112 г Котидж сирене/

Ако сте ги направили 16 бр. – За малко хранене: 2 бухти + 1 с.л. сладко + 28 г сирене /или 56 г Котидж сирене/

                                                  За голямо хранене: 4 бухти + 2 с.л. сладко + 56 г сирене /или 112 г Котидж сирене/

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.