Необходими продукти:
560 г печени чушки
56 г брашно от лимец (може и бяло, ако нямате друго)
800 мл прясно мляко 2%
224 г сирене
4 ч.л. зехтин
сол, чесън на прах, щипка чубрица, магданоз
Начин на приготвяне:
Брашното се препича на сух тиган, докато съвсем леко промени цвета си и замирише приятно. Оставя се да изстине напълно. През това време изпечените и обелени чушки се нарязват на малки парченца и се слагат в тенджера с малко водичка да се задушат и омекнат още малко. Изстиналото брашно се смесва с прясното мляко и се разбива с пасатора до гладкост. Готовата смес се изсипва при чушките и се бърка непрекъснато докато се сгъсти и заври. Ако се налага, се добавя малко водичка. Подправя се с подправките и се дърпа от котлона. Добавя се зехтинът и натрошеното сирене. Всяка порция се поръсва с магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна манджа е за 12 блока протеини /мляко, сирене/, въглехидрати /брашно, чушки, мляко/ и мазнини /зехтин/
Как можете да си го хапвате:
Това са 4 порции по 3 блока. Идеално за обяд или вечеря 🙂
Рецептата и снимки са на
Благодарим и да ни е вкуснооо :* :* :*