Яж всичко и отслабвай!

Яж всичко и отслабвай!

Обяд / Вечеря

Домашен кетчуп  

Домашен кетчуп  

  • Необходими продукти:

    800 г лук

    270 г червени чушки

    5 кг месести доматки 

    600 г сладки ябълки 

    42 г натурално нишесте

    10 ч.л. зехтин 

    1 голяма глава чесън – не броим

    1 ч.ч. ябълков оцет

    бахар 5 бр., дафинов лист 2 бр., черен пипер 10 бр.

    стевия

Начин на приготвяне:

Чесънът и лукът се нарязват на едро и заедно със зехтина и малко водичка се слагат в дълбока тенджера да се задушават под капак. През това време почистваме и нарязваме доматите, ябълките и пипера на едро и ги добавяме при лука и чесъна. Капакът се отстранява и сместа се оставя да ври на слаб огън. В едно малко парче марля се завиват зърната бахар, черен пипер и дафиновият лист и се пускат при останалите продукти. Целта е да могат да се извадят лесно накрая. Добавя се и оцетът. Всичко ври до изпаряване на цялата течност и сгъстяване на сместа. Котлонът трябва да е на средна към ниска мощност, за да не загори. Когато се сгъсти достатъчно, се изважда марлята с подправките и всичко се пасира добре. Сместа се прекарва през цедка на малки порции и се претрива, докато не останат само пулпата, която се изхвърля. Получената гъста и фина смес се връща на котлона, подправя се със сол и стевия на вкус и се добавя разтвореното в малко вода нишесте. Целта на нишестето е да сгъсти и подобри текстурата на кетчупа. Ако все пак ви стане гъста сместа, можете да добавите малко вода. Когато заври, е готово. Отстранява се от котлона и се претегля полученото количество кетчуп. Това става най-лесно, като претеглим предварително тенджерата, в която ще го правим. Цялото количество готов кетчуп разделяме на 30 и получаваме какво количество от готовия продукт е за 1БВМ. При мен се получи 130 г кетчуп за 1БВМ. Готовият кетчуп се разсипва в сухи бурканчета, които се затварят и се заваряват в голяма тенджера – 15 мин. след завирането – за да се вакуумират капачките. Когато изстинат, капачките хлътват надолу. Ако някоя още е издута, прибирате в хладилника и хапвате бързо и сладко.

За тези, които искат да знаят повече:

Този много вкусен кетчуп е за 30 блока въглехидрати /зеленчуците/ и мазнини /зехтин/.

Как можете да си го хапвате:

ЗАБЕЛЕЖКА!

ВИНАГИ към 1 блок от кетчупа, трябва да добавите и 1 блок протеин!

Чудесен е за гарниране на сандвичи и като гарнитура към меса и риба.

От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на 

 
 

за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :* 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Яж всичко и отслабвай!

Това е начин на хранене за постоянно, чрез който ще „подреждате“ хормоните си и тялото ви ще започне да работи максимално добре

Информация

За контакти

Здравейте, казвам се Катина, на 37 години съм, от Слънчев бряг, завършила съм финанси във Варна, но душата иска друго…

Започнах да чета и да се интересувам от здравословно хранене преди доста години – купувах си книги, списания, постоянно четях форуми, разпитвах възрастни хора (в добро и лошо здравословно състояние) с какво са се хранили, изгледах доста предавания и филмчета, които намерих по темата, правих експерименти със себе си и с други хора, с начина ни на хранене.

© 2021 Kakvodaqm.bg – Всички права запазени! | Изработка на сайт от BEKYAROV.NET

Количка
Този сайт използва 'бисквитки' (cookies). Продължавайки да ползвате услугите му, Вие се приемате използваните от нас 'бисквитки'.
Start typing to see posts you are looking for.