-
Необходими продукти:
1 чаена чаша сварен ечемик / 240 г /
шепа нарязан лук /65г/
малко морков /65г/
една малка тиквичка /240г/
3-4 гъбки
1 зелена и 1 една червена пиперка /240г/
Голямо парче свинско филе / 315 г /
1 чаена лъжичка масло
Подправки – кимион, риган, чубрица, сух чесън, шарена сол, соев сос, индийско орехче, дафинов лист, черен пипер
Начин на приготвяне:
В тенджера на котлона слагаме маслото и загряваме. Като се разтопи добавяме месото, нарязано на хапки или тънки резенчета. Когато месото си смени цвета, добавяме подправките, лука и морковите. След пет минутки гъбите, след още пет тиквичката и останалите зеленчуци. Готвим още пет минути и добавяме ечемика. Посоляваме, овкусяваме със соев сос и изключваме котлона. Готови сме 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Направихме си вкусна манджичка, която е за девет блока протеини / месото /, въглехидрати / ечемика и зеленчуците / и мазнини / маслото /.
Как можете да си я хапнете?
Разделете я на 3 и ще имате за три обяда или вечери. С една хубава зелена салата с краставичка / без да добавяме мазнина /сори 😉 / или с тараторче, ммм…фантазия.
Това е страхотен вариант да заменим белият ориз, който е бърз въглехидрат с продукти като ечемик, овес и други, които са с бавно освобождаващи се въглехидрати и са с полезни фибри и минерали.
Пожелаваме ви приятен апетит и благодарим на Деси Чанева за идеята!