Необходими продукти:
2 яйца
шепа спанак /може и замразен/
4 с.л. брашно от лимец /56 г/
Средно голямо парче пуешка шунка /84 г/
4 – 5 маслинки
Няколко парченца топено сиренце от триъгълните /до 15 г/
2 – 3 чери доматки или парченца домат
Начин на приготвяне:
В блендера завъртаме яйцата, спанака и брашното. В малка тавичка с хартия за печене изсипваме сместа и отгоре нареждаме шунката и останалите продукти. Декорираме с доматките и печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност /около 25 минути обикновено са достатъчни/
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата фокача е за 4 блока протеини /шунката и яйцата/, въглехидрати /брашното/ и мазнини от маслините и топеното сирене/
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 4 равни парчета във всяко ще има по 1 БПВМ. Три парчета са за голямо хранене, а 1 или 2 са за малко хранене /закуска или междинка/. С айрянче е супер вкусно :*
Благодарим на Ваня Делякова за рецептата и снимките. Да ни е сладко :* :* :*