-
Необходими продукти:
Продукти за едно гювече:
3 – 4 резенчета картоф / 50 г /
Много малко лук / на едно гювече оклоло половин супена лъжица /
Една голяма печена чушка / 140 г /
Домати от буркан, белени, млени – 1 ч.ч. / 150 г /
Малко парче свински пушен джолан / 35 г / или парче шунка – 42 г
Малко парче сирене / 28 г /
1 яйце
подправки на вкус
За баланс -половин филийка хляб Вита / ръжен /
Начин на приготвяне:
Намазваме гювечето със съвсем малко зехтин. На дъното сипваме лука и доматите, после и картофчето, нарязаната чушка. След тях месото и сиренето. Слагаме капачето и печем във фурна на 180 градуса за около 20 минути до готовност и да омекне картофчето. После махаме капачето и чукваме едно яйце отгоре. Отново връщаме във фурната докато се сготви и яйцето. Това е;)
За тези, които искат да знаят повече:
Едно гювече е за три блока протеини / яйцето, сиренето и месото /, три блока въглехидрати /зеленчуците и филийката / и мазнини от малкото зехтин, от джолана и сиренето.
Как можете да си го хапвате:
Ако сте много хора вкъщи и искате да си направите по-голямо количество, просто увеличавате пропорционално продуктите според броя на гювечетата, които ще правите. Ако искате можете да си добавите чаша айрян или таратор / не го броим /.
Да ни е сладко :*