Необходими продукти:
1 кг крехко свинско месо от рибица
1 кг бейби картофки / може и обикновени/
китайски микс от зеленчуци/ може и друг микс, да няма бобови или зърнени вътре/
зехтин 5-6 с.л.
подправки на вкус
два слайса топено сирене
Начин на приготвяне:
Предварително овкусяваме нарязаното на порции месо и запечатваме в намазан със съвсем малко мазнина тиган. На дъното на глинен гювеч нареждаме овкусените бейби картофки, отгоре месото и зеленчуковият микс. Разбъркваме и най-отгоре накъсваме едно листче топено сирене. Малко водичка, затваряме с капака и печем около два часа на бавна фурна.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият гювеч е за около 23-24 блока протеини / месото /, въглехидрати / зеленчуковият микс и картофите /, и мазнини – зехтина и топеното сирене.
Как можете да си го хапвате?
За голямо хранене си сипвате месо, колкото една ваша длан / до 100 г / и картофи и зеленчуци, колкото юмрук / до 150 -180 г /. Ако искате плод / ябълка, круша, портокал /, след като сте хапнали или добавете парче месо / до 30 г / или сложете по-малко картофи / до 100 г /
Идеята, снимките и изрботката на този вкусен гювеч са на Евдокия Иванова. Много й благодарим и да н е вкусно 😉 :*