Необходими продукти:
безглутенова сурова паста от леща 35г (може и друга паста за същото количество)
165г чери домати
зелена салата (една голяма шепа, не броим)
34г авокадо
42г шунка
28г кашкавал
за соса:
65г скир
босилково песто 3гр.
по желание съвсем малко горчица (не броим)
Начин на приготвяне:
Супер лесно 😉 Сваряваме пастата в подсолена вода, по указанията на пакета, нарязваме всички останали съставки и сглобяваме салатката. Приготвяме си соса като, смесваме със скира, пестото и горчицата и сме готови.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази паста е за голямо хранене – обяд или вечеря и е за 3 блока протеини /кашкавала, шунката и скира /, въглехидрати / пастата и чери домати/ и мазнини /авокадото и пестото/.
Нашето предложение е безглутеново, за всички, които са избрали да се хранят така и за хората с глутенова непоносимост. Може да се направи и с най обикновени макарони. Пак ще е балансирано, но няма да е без глутен.
Как можете да си ги хапнете?
Тази уникална салатка е цялата за голямо хранене. Да ви е сладко!
Това прекрасно ястие е по идея на Марча Тонева и ние много и благодарим за споделената рецепта и снимки.
Да ни е вкусно :* :* :*