-
Необходими продукти:
1 яйце
70 г моцарела
60 г котидж сирене /може и извара/
540г карфиол
60г лук
Овесени трици – 30 г
1 пълна ч.л.зехтин /или 8 маслинки/
подправки на вкус-чубрица, сух чесън, шарена сол, черен пипер
За соса: 2-3 с.л.кисело мляко, малко чесън /по желание/
Начин на приготвяне:
Първо попарвате карфиола за малко. Може да го сварите на пара или по стандартния начин – няма значение, важното е да е леко посварен. Смилате го в блендера и го отцеждате добре. Настъргвате лука и моцарелата и смесвате всички съставки. Обърквате добре и добавяте подправките. Оформяте кюфтета и печете до зачервяване в предварително загрята фурна.
За тези, които искат да знаят повече:
Тези вкусни кюфтенца са за четири блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцето, моцарелата и котидж сиренето, въглехидратите са от карфиола, лука и овесените ядки, а мазнините от зехтина.
Как можете да си ги хапнете?
Много вкусни стават, особено със сосчето и зелена салатка, в която можете да сложите зехтина вместо в кюфтетата.
А ако искате за малко хранене – изяждате половината от кюфтенцата.
Да ви е вкусно 🙂