Необходими продукти:
За две джобчета са нужни следните продукти:
/*ако желаете да правите големи дози, умножете всичко, съответно по 2, 3 или колкото желаете/
1 белтък от прясно яйце
Един варен картоф, колкото голяма шепа /200 г/
Парче кашкавал /60 г/
Парче пуешко филе /70 г/
Няколко капки мазнина за намазване преди изпичане
Подправки: чубрица, джоджен, сол, черен пипер и който, каквито предпочита, става много вкусно ако имате топено сирене и сложите ½ триъгълниче вътре.
Начин на приготвяне:
Вареното картофче намачкваме с вилица и подправяме с подправките. Добавяме разбития белтък и размесваме много добре. Оформяме си две еднакви топчета и леко вдлъбваме в средата. Слагаме филе и кашкавал поравно и леко затваряме отстрани така, че да се покрие плънката. Намазваме леко със зехтина и печем в загрят на средна степен, оребрен тиган. Може да ги изпечете и във фурната върху хартия за печене 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Едно такова джобче е за два блока протеини /филето и кашкавала, белтъка не се брои, разделен в общата маса/, два блока въглехидрати /картофите/, и мазнини от зехтина, с който намазахме.
Как можете да си ги хапвате:
На първо място както е показано на снимката, която е за голямо хранене за 4БПВМ – с шепа трушийка /има по всяко време на годината консервирана/. А ето и други варианти: С голяма зелена салата, подправена с всичко, но внимателно със зехтинчето – няколко капки само 😉 а като добавка 1 – 2 супени лъжици лютеничка с ниско съдържание на захар.
Можете да разделите едно джобче и да хапнете джобче и половина. Така също ще е за голямо хапване, но за 3БПВМ.
Рецептата и снимките са на Албена Боянова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*