Необходими продукти:
За крокетите:
480 г сьомга
1 белтък
10 г доматена паста
20 г зелен лук
20 г чушка
30 г галета
сол, черен пипер, червен пипер, къри, чесън на прах, копър
За тиквичките и доматките:
1кг тиквички
30 г брашно от лимец
1 кг доматки
4 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Сьомгата се смила в кухненски робот или чопър. Ако нямате такъв, я нарежете съвсем на ситно. Добавете белтъка, подправките и наситнените лук, чушка и копър. Разбъркайте добре и оформете 8 крокета. Всеки един оваляйте в галетата и подредете в тава, застлана с хартия. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, като по средата на печенето се обръщат.
Тиквичките се нарязват на колелца, овалват се в брашното и всяко едно се подрежда в тава, застлана с хартия. Посоляват се и се поливат със зехтина. Ако фурната ви е с вентилатор, могат да се изпекат едновременно с крокетите.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото това количество е за 12 блока протеини /сьомга, белтък/, въглехидрати /галета, зеленчуци, тиквички, доматки/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Всичко се разпределя в четири порции, като всяка една е по 3БПВМ.
Идеята и снимките са на Вкусна ЗОНА! Благодарим!!! Да ни е вкусно :* :* :*