Необходими продукти:
1 консерва риба тон в собствен сос /140 г/
1 яйце
1 сурова чушка /135 г/
1 среден картоф /200 г/
2 моркова /130 г/
1 малка глава лук /60 г/
2 ч.л. зехтин, може и скилидка чесън
Естествено има и млечен сос по желание – 3-4 с.л. кисело мляко + копър, чесън на прах, магданоз и др.
Начин на приготвяне:
Настъргвате всички зеленчуци или леко ги завъртате в чопъра /не като пюре, а да станат много ситно накълцани/. Отцеждате ги с ръце от излишната вода и ги слагате в купа, заедно с рибата, яйцето, зехтина и подправките по ваш вкус, аз сложих сол и червен пипер. Слагате хартия за печене върху голяма тава и приготвяте от тази смес 12 кюфтета /на снимките горе съм показала/. Печете на 180-200 градуса със или без вентилатор, няма значение, но продължителността зависи от фурната ви, трябва да заприличат на моите :). Приятен апетит!
По колко може да изядете?
Ако е голямо хранене /обяд или вечеря / – по 6 кюфтенца.
Ако е малко хранене /закуска или следобедна/ – по 2 или 4 кюфтенца.
За тези, които искат да знаят повече – Това са общо 6 блока П,В,М. Протеините са от рибата и яйцето, въглехидратите – от зеленчуците, мазнините – от зехтина.