Необходими продукти:
За такоса:
336 г пилешко филе
80 г лук
135 г чушка
90 г доматена паста
60 г царевица
125 г тортила
2 ч.л. зехтин
сол, черен пипер, къри, чили, червен пипер, чесън на прах
За гуакамолето:
102 г авокадо
135 г чушка
165 г доматки
малко парче червен лук – не броим
лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
За тази рецепта ще ви трябва рингче /чаша с остри ръбове/, с което да изрежете кръгчетата и метална форма за мъфини. Тортилите се режат с рингчето на малки кръгчета, които се подреждат във формата за мъфини от обратната страна. Слагат се между гнездата за мъфини, така че да се извият по време на печенето. Пекат се на умерена фурна. Стават много бързо, затова бъдете внимателни да не изгорят. От печенето се втвърдяват и стават хрупкави, а извитата им форма се запазва. Сместа за такосите се приготвя много лесно. Задушава се лукът и чушката в зехтина, добавя се пилето на малки късчета. Когато се позадуши, се добавя доматената паста разтворена в малко вода и подправките. Оставя се да къкри до готовност на пилето. Накрая се прибавя и царевицата. За гуакамолето доматите е хубаво да бъдат оцедени или почистени от семената, за да не разводнят сместа. Добавя се авокадото, овкусява се с лук, сол и лимонов сок. Който обича, може да прибави и ситно нарязан кориандър.
За тези, които искат да знаят повече – Тази вкусотия е за 12 блока протеини /пилешко филе/, въглехидрати /тортила, зеленчуци, царевица/ и мазнини /зехтин, авокадо/.
По колко можете да изядете – Това са 4 порции по 3БПВМ. Една порция от 3 блока е за голямо хранене, обяд или вечеря.
Благодарим на https://www.facebook.com/BkycHa.3oHa за невероятната рецепта и снимка. Да ви е сладко!