Необходими продукти:
За омлетите:
8 яйца
Две шепи спанак
Една печена малка пиперка
Малко праз, малко чесън
За крема:
Парче сирене колкото длан и малко повече / 112г /
Извара – няма значение марката /в случая е мека извара от Лидъл – цялата кутийка / 224 г /
6ч.л. зехтин
Босилек и чесън на прах




Начин на приготвяне:
В две купи разбиваме по 4 яйца. В едната добавяме леко задушените в съвсем малко мазнина и водичка праз и спанак. Към втората купа прибавяме задушените пиперки с чесъна.В загрят тиган правим омлетчетата. В случая са 6 броя / но и по-големи да станат или по – малки няма значение /. Оставяме ги да изстинат. Приготвяме си крема – намачкваме сиренето с вилица и го смесваме с изварата. Добавяме босилека и чесън на прах и с тази смес намазваме всяко омлетче и слепваме заедно. Отгоре се намазва пак с крема.
Получава се много вкусно, но това са предимно протеини и мазнини. По – надолу ще обясня как да си го комбинирате 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Целият омлет е за 16 блока ПМ. Протеините са от яйцата и мечните продукти, а мазнините от зехтина. Въглехидрата от спанака и пиперката е много малко и не го броим.
Как можете да си го хапнете?
Ако разделите омлета на 8 равни парчета, във всяко ще има по 2БПМ
За малко хранене: Едно парче с препечена филийка и един среден домат / 330 г /
За малко хранене: Едно парче с чаша айран и голяма шепа грозде за десерт / 160 г /
За голямо хранене: Парче и половина омлет + филийка + домат / 330 г / и краставица+ една ябълка / 100 г /
За голямо хранене / за мъжете 😉 / Две парчета омлет + препечена филийка + салатката от вариант 3, и за десерт една голяма круша / 150 г /
Да ви е вкусно :*
Благодаря на Мария Анастасова за прекрасната рецепта :*