-
Необходими продукти:
Един сренно голям картоф /200 г/
3 – 4 с.л. нискомаслена извара /ползвам кремообразната от Лидъл /112 г/
1 сварено яйце
парче шунка /42 г/
1 кисела краставичка
3 ч.л. нискомаслена майонеза лайт
2 с.л.кисело мляко
1 орех за поръсване
чесън на прах и копър
Начин на приготвяне:
Картофа обелваме и нарязваме на филийки. Овкусяваме с каквито подправки харесваме и изпичаме. Разядката си правим като настъргваме яйцето в изварата, добавяме нарязаната шунка, майонезата, киселото мляко и краставичката. Добавяме подправките и разбърквме добре за да се смесят ароматите. Отгоре поръсваме с ореха и сервираме. Хапваме с удоволствие :*
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето ястие е за четири блока протеини /изварата, чйцето и шунката/, въглехидрати от картофите и мазнини от майонезата и ореха.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря – както ви харесва. Голямо хранене е това за 4 БПВМ 😉
Идеята и снимките са на Елвира Чинджева. Благодарим и да ни е вкусно