Необходими продукти:
Една длан крехко, не мазно месо, в случая е свинско /105 г/
малък резен лук
две три парченца зелена и червена чушка
една малка гъбка
соев сос, сух чесън, шарена сол
Половин краставичка
3 – 4 с.л. кисело мляко
копър, малко чесън, сол, вода
За десерт плодове – две шепи пъпеш /200 г/ и осем черешки. Ако вече няма череши увеличаваме пъпеша с още една шепа /100 г/
1 ч.л. зехтин в таратора или 9 ядки с плодовете.
Начин на приготвяне:
Можете да нарежете месото на късчета и да го мариновате със соевия сос и подправките или да си го изпечете със зеленчуците направо така. А в случая е нарязано и е нанизано на дървено шишче със зеленчуците. Изпичате във фурната, на скара или в уреда с горещ въздух / в случая така е приготвено/ и сте готови. От киселото мляко и краставичката си правите таратор и хапвате. Накрая плодовете с ядките и колко е вкусноо 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Това са три блока протеини /месото/, въглехидрати от плодовете/ и мазнини от зехтина или ядките, което си изберете 😉
Как можете да си го хапвате:
За обяд, за вечеря – голяма вкусотия. А и съчетанието с таратора и после със сезонни плодове е направо приказка 🙂
Идеята и снимката са на Надя Муджурова. Да ни е вкусно :* :* :*