-
Необходими продукти:
Една длан пилешко месо /до 84 г/
Една средно голяма тиквичка /240 г/
Две шепи айсберг салата – не броим
Един домат /165 г/
1 ч.л. зехтин
лимонов сок – няколко капки
подправки на вкус – в случая копър и малко магданоз
Начин на приготвяне:
Месото нарязваме на хапки, овкусяваме и изпичаме по желан начин. За мен най – бързо става в уреда с горещ въздух, но който няма както да го изпече по удобен и лесен за него начин. Тиквичките нарязваме на колелца, осоляваме и изпичаме също. В голяма чиния накъсваме айсберга и нарязваме домата. Добавяме тиквичките и месото и овкусяваме със зехтина и подправките. Най – долу ще напиша с какво се добалансира нашето вкусно ястие.
За тези, които искат да знаят повече:
Това са три блока протеини /месото/, блок и половина въглехидрати /тиквичката и домата/ и три блока мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Към всичко това трябва да добавим блок и половина въглехидрати. Можете да хапнете плод – например няколко парчета диня /180 г/, или една средно голяма ябълка /150 г/, друг сезонен плод до 100 г. А можете вместо това да си налеете чаша вино – 135 мл.
Идеята и снимката са на Александрина от моята група. Благодаря! Да ни е вкусно :* :* :*