Необходими продукти:
За кюфтенцата:
Средно голямо парче пилешки гърди /84 г в сурово състояние /
1 сурово яйце
Зелен лук няколко перца
Магданоз
Черен, червен пипер, сол, чесън на прах , щипка кимионЗа омлета:
1 яйце, подправки на вкус
За гарнитурата:
Един средно голям картоф до 150 г/
шепа бейби спанак и половин морковче, малко лимон и сол
Начин на приготвяне:
Всичко завъртаме в блендера или нутрибулета до еднородна смес.Загребваме с лъжица, поставяме в тиган, който е намазан много леко с мазнина и печем от двете страни до готовност. Обръщаме по няколко пъти да не останат сурови в средата. От тази смес трябва да си направите 2 или 4 кюфтенца. По надолу ще ви обясня защо и как да си ги разпределите в чинийката :*
Яйцето за омлета разбиваме на пяна и изпичаме също в тиган. Завиваме на рулце. Картофчето нарязваме както ни харесва и изпичаме във фурна върху хартия за печене. От спанака и морковчето си правим салатка и овкусяваме с лимона и солта.


За тези, които искат да знаят повече:
В чинията на снимката има три блока протеини / кюфтенцето и омлета /, въглехидрати от картофките и мазнини от мазнната, с която намазваме тигана /може да ползвате кокосово масло аз такова ползвам и е много удобно /. Обещах да ви обясня защо да си направите 2 или 4 кюфтенца от суровата смес. Понеже цялата смес е за 4 блока протеини, трябва да си направите две кюфтенца и така във всяко ще има по 2 БП. Изяждате едно и другото кюфтенце ще ви остане за следващо хранене. Ако си направите 4 кюфтенца във всяко ще има по 1БП и слагате в чинията две кюфтенца, а за следващо хранене ви остават две кюфтенца 🙂
Как можете да си го хапвате:
За обяд или за вечеря разбира се :* Можете да не слагате картофи, а да си направите една голяма зелена салата с малко краставичка – не я броим, или пък таратор – също не броим. Така ще имате възможност да комбинирате чаша вино с това супер хапване , а за десерт някакъв сезонен плод – голяма ябълка, круша или портокал / 200 г /, или две шепи ягоди /280 г /. Друг вариант – вместо виното една филийка хляб Бонус или Вита. Вариантите са много, в Зоната всичко е възможно и много вкусно. А идеята и снимката са на Ваня Делякова :* Благодарим и да ни е вкусно :*