Необходими продукти:
1440 г тиквички
100 г лук
100 г червена чушка
15 г сурова киноа
80 г царевица
1 яйце
112 г кашкавал
84 г сирене
84 г шунка
3 ⅓ ч.л. зехтин
сол, къри, чесън на прах, черен пипер, копър
Начин на приготвяне:
Тиквичките се срязват на две по дължина и всяка една половина се издълбава като лодка. Посоляват се, намазват се със зехтина и се пекат в тава, застлана с хартия, до много лек загар. През това време се нарязва лукът, вътрешността на тиквичките, чушката и се задушават с много малко вода. Добавя се и киноата да ври заедно с другите зеленчуци. Подправя се с черен пипер, къри, сол и чесън на прах. Когато зеленчуците омекнат, киноата се свари и сместа е останала без течност се сваля от котлона, добавя се нарязаният копър и останалите продукти. Лодките от тиквички се пълнят и запичат до златисто.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази рецепта е за 10 блока протеини / яйце, сирене, кашкавал, шунка/, въглехидрати /тиквички, киноа, царевица, зеленчуци/ и мазнини / зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на 4 порции ще се получат по 2,5 БПВМ. Можете да добавите на порция по 160 г домати и 14 г сирене, и ще получите една чудесна лятна вечеря от 3БПВМ.
Благодарим за страхотната идея и снимки на Вкусна Зона! Да ви е сладко!