Необходими продукти:
5 – 6 с.л риба тон от консерва в собствен сос /112 г/
1 яйце
резен моцарела лайт /35 г/
стар лук, нарязан на ситно /много малко и не броим/
1 – 2 гъбки
Подправки : черен пипер, суха подправка за риба, сол, лимонова кора, сух чесън, магданоз
Начин на приготвяне:
Отцеждаме рибата от течността и смесваме с лука, моцарелата, гъбите и подправките. Добавяме яйцето, омесваме добре. Разстиламе на хартия за печене и завиваме на руло. Печем в предварително загрята фурна до зачервяване и готовност.

За тези, които искат да знаят повече:
Нашето руло е само от протеини – яйцето, моцарелата и рибата – общо 6 блока. Ако разделим на 2 равни парчета във всяко ще има по 3 БП.
Как можете да си го хапвате:
Ето идея за хапване:
Едно парче от рулото със следната салата:
Салата айсберг 2 шепи /не броим/
2 с.л. нахут от консерва /40 г/
1 препечена филийка
2 – 3 чери доматки
Дресинг от 2 с.л. кисело мляко, 2 с.л. авокадо /51 г/, сол и оцет
А за десерт 1 малък портокал, ябълка или друг сезонен плод до 100 г
Благодарим на Валентина Алексиева за рецептата и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*