-
Необходими продукти:
Пуешко филе с големината на дланта ви / 105 г/
Сварени картофи – един юмрук /около 100 г /
Гъби 360г /може от буркан, може и сурови – каквито предпочитате /
Чаша вино – 90мл
1 ч.л.зехтин или друга мазнина
Подправки- сол, розмарин, риган, черен пипер, сух чесън, или по ваш вкус
по желание – голяма зелена салата или само от зеле – овкусено със сол и оцет 😉
Начин на приготвяне:
Месото запечатайте на сух тиган. Овкусете го с подправките и завийте във фолио, след което изпечете на 170 градуса около час, може и по – малко.
Докато се пече месцето, задушете две шепи гъбки в тиган с малко водичка, сол и черен пипер. Като си сменят цвета поръсете с малка чаена лъжичка брашно /колкото да се замъти сосчето/.
Сварените картофки намачкайте с вилица и също овкусете с черен пипер и сол / може в пюрето да сложите 1, 2 с.л. прясно мляко- става по-нежен вкусът/.
Можете да комбинирате със голяма зелена салата или само от зеле салата с 1 ч.л. зехтин в нея. Можете да хапнете и 2-3 кисели краставички. Много вкусна комбинация 😉 Консумирайте с чаша вино, за истинско удоволствие и наслада! Който не пие вино, може да замени с чаша бира 😉 А, който не е по алкохола, може още малко пюренче – 50 г още 😉
За тези, които искат а знаят повече:
Това невероятно вкусно ястие е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеинът е от месцето, въглехидрата е от картофеното пюре и винцето, а мазнината от зехтина в салатката.