Необходими продукти:
Шепа розички от карфиол /200 – 220 г/
4 яйца
Средно парче сирене чедър /56 г/ Може и кашкавал, но в случая са с такъв вид сирене 😉
4 – 5 чери доматчета или един малък домат
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме розичките карфиол за 5 – 6 минутки и охлаждаме под течаща, студена вода. Добавяме нарязаните на ситни парченца доматки, отцедени от сока и разпределяме в 6 формички за тарталети. В купа разбиваме 2 цели яйца и 2 жълтъка. Отделно разбиваме на сняг 2 та останали белтъка и добавяме към другата яйчна смес. Подправяме със сол и черен пипер и разпределяме поравн в тарталетите. Падат се към 3 – 4 с.л. на всяка тарталета. Настъргваме чедъра и също разпределяме поравно. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна до зачервяване. По – надолу ще обясним как да си го комбинирате.




За тези, които искат да знаят повече:
Нашите суфлета са за 6 блока протеини от яйцата и сиренето чедър. Мазнина не е добавяна, защото има от чедъра и жълтъците. А как да комбинирате прочетете в обясненията по – долу :*
Как можете да си го хапвате:
Три тарталетки са за основно, голямо хранене. Ето с какво са комбинирани в случая. Салатка от шепа нахут /45 г/, печена чушка /140 г/ и 50 г сварена леща, подправена с оцет и сол. Може и ½ ч.л. зехтин.
Рецептата и снимките са на Елина Димитрова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*