Необходими продукти:
450 – 480 г рибни филета с кожата /ципура, лаврак, пастърва/
560 г печени чушки
160 г лук
110-120 г доматена паста
14 г брашно от лимец
4 филийки хляб Бонус/Вита
4 ч.л. зехтин
4-5 скилидки чесън
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз
Начин на приготвяне:
Рибата се овкусява със сол и черен пипер. Подрежда се в тава, застлана с хартия и се пече в загрята на 200 градуса фурна. Може и на уред с горещ въздух да я приготвите. През това време в дълбок тиган или тенджера се задушава лукът заедно със зехтина, малко водичка и чесъна. Къкри на слаб огън, докато лукът поомекне. Тогава се добавят нарязаните печени чушки и червеният пипер. Задушава се още 5-10 мин. Добавя се разбърканата доматена паста с брашното и малко вода. Когато заври, се дърпа от котлона и се подправя с малко чубрица, черен пипер и наситнен магданоз.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна гозба е за 12 блока протеини /риба/, въглехидрати /чушки, брашно, доматена паста/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Сервира се в четири порции, към които се разпределя печената риба, около 100-120г.
Една порция е за голямо хранене от 3 блока, може да си добавите зелена салата с краставички и една филийка хляб Вита.
От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на
за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*