Необходими продукти:
1 длан сьомга /може и друга риба – 126 г/
Подправки за рибата /по избор/: черен пипер, шарен пипер, сол,лимон
Две печени чушки /140г/
Салата от зеле и краставица /не броим, така че не са задължителни, може зелена салата също/
1ч.л.зехтин, сол, лимон, магданоз
За десерт: 4 малки мандаринки
Начин на приготвяне:
Само трябва да се овкуси с подправките и изпече рибата/на тиган, във фурна с хартия за печене-изборът е ваш/. Нарязваме чушките и посоляваме. Прибавяме като гарнитура на рибката. Отделно настъргваме зеле /около две шепи/,добавяме нарязана половин краставица и подправяме с лимон, сол и зехтин. За десерт хапваме мандаринките.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е едно голямо хранене за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от рибката, въглехидратите от зеленчуците и плодовете, мазнината е от зехтина в салатата и малко в рибата.
Забележка*: Ако искате да хaпнете филийка хляб към това хранене, трябва да махнете чушките или две от мандаринките. Ако искате да изпиете чаша вино/90мл/ също е добре да съкратите половината плод или чушките. Приятен апетит!