-
Необходими продукти:
Две големи шепи айсберг салата или бяло зеле или зелена салата.
Една шепа нахут от консерва /80 г/
Една голяма сурова, червена чушка /към 270 г/
Една пилешка пържолка, колкото дланта ви /84 г/
Подправки за месото: черен пипер, шарена сол, сух чесън, малко горчица, соев сос
За дресинга: 1 ч.л. горчица, 3 ч.л. майонеза лека /има я навсякъде/, ако все пак не можете да намерите сложете 1 ч.л. обикновена, малко сух чесън, малко сол, 1 с.л прясно мляко, 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне:
Овкусяваме месото с подправките и изпичаме. Накъсваме салатата и добавяме нахута с нарязаната чушка. Заливаме с дресинга и добавяме месото, нарязано на хапки. Наслаждаваме се на вкуса :
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна салата е за три блока протеини /месото/, въглехидрати /нахута и чушката/, мазнини от майонезата.
Как можете да си го хапвате:
За вкусен обяд или вечеря – чудна е. Да ни е вкусно :* :* :*