-
Необходими продукти:
Средно голямо парче моцарела / 70 г /
Малко парче сирене / 28 г /
Един средно голям домат / 165 г /
Един патладжан / 380 г /
3 – 4 сл. нахут / 60 г /
1 ч.л. зехтин
скилидка чесън, ½ лимон /кората и сока /, магданоз, чили по желание и листа от мента също по желание, сол
Начин на приготвяне:
Патладжана обелваме и нарязваме на шайби. Осоляваме и оставяме да се отцеди сока. Измива се и се подсушава. Запича се в загрят и сух оребрен тиган или върху хартия за печене във загрята фурна. Настъргваме кората на лимона и изцеждаме сока. Нарязваме чесъна на ситно и запържваме за кратко в зехтина / може с малко водичка да не се пържи съвсем / .Дърпа се от котлона и се добавя лимоновия сок, чилито. Заливаме патладжаните с получения сос. Добавяме нахута и нарязаните на ситно домати, лимоновата кора, ментата, може и магданоз.. Към всичко добавяме моцарелата и сиренето на кубчета, осоляваме на вкус и разбъркваме.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази пикантна салата е за три блока протеини / сирената / , въглехидрати / патладжана, доматите и нахута /, и мазнини от зехтина.
Как можете да си я хапнете:
За основно хранене -обяд или вечеря. Много ще си върви с малка ракийка. Просто увеличете сиренето с още толкова и …Наздраве :*