-
Необходими продукти:
за една порция:
1 твоя длан пилешко филе – /84 г/
2 шепи зелен боб /180 г/
резен лук, 1 малка скилидка чесън
за соса: 1 с.л. горчица, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. зехтин, сол /ако има нужда/
Задължително към тази салата: 1 плод за десерт /200 г/ или 2 филии хляб /става червена рецептата/, или 1 филия + 100 г плод за десерт /това е моят вариант :)/
Как да я приготвите?
Видях салатата в Бон Апети преди няколко дни и, въпреки че не съм голям привърженик на зеления боб, стори ми се много вкусна. Естествено добавях и махах тук-там по нещо 🙂 Получи се много вкусно.
Ето моята рецепта:
Първо зеленият боб се почиства и се слага да ври за 10 минути, изкарва се и се пуска под студена вода за кратко.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се заливат с 2-3 с.л. оцет.
Слагаме пилешкото филе на релефния тиган за по няколко минутки и от двете страни.
След като и месото е готово, нарязваме го на късчета, смесваме фасула, лука и чесъна, прибавяме и готовия вече сос и разбъркваме :). Не забравяйте да добавите и плод за десерт или филийка с плод, или 2 филийки, за да изравним и въглехидратите.
За тези, които искат да знаят повече: Това са 3 блока П,М. Протеинът е от месото, въглехидратите – от фасула, лука, плода или/и филийката, мазнината – от зехтина. За тези, които искат да са по-стриктни, да изядат за десерт 200 г плод – ябълка, портокал, круша, праскова или 16 бр. череши, или 240 г диня.