-
Необходими продукти:
за 1 порция :
1 малко парче шаран / 168 г/
1 изпечен картоф / 200 г /
Голяма салата от зеленолистни или зеле
малко мазнина слагаме при приготвянето на рибата
Начин на приготвяне:
Моята рецепта не е някаква специална, така че може да ползвате всякаква ваша рецепта за шаран, стига да не е приготвян с много мазнина.
Нарязваме почистената риба на котлети, осоляваме и овкусяваме с подправки по желание, малко водичка и малко мазнина и слагаме да печем във фурната. Може да я приготвите и на уреда с горещ въздух, за да стане като пържена. Това е възможно най – бързия начин за приготвяне. Аз пекох на 220 градуса до готовност.
Картофите се приготвят като се сварят или се изпекат до омекване. След това леко се овкусяват със сол и се пресоват на преса за сандвичи 🙂
Зелената салата я приготвяте по ваше желание и вкус, може да бъде от марула, спанак, айсберг, зеле и други подобни, може да я овкусите с оцет и сол, а може и както някои хора обичат да комбинирате с малко кисело мляко и чесън 🙂
За тези, които искат да знаят повече: Тази празнична вечеря е от 4 блока П,В,М. Протеините са от рибата, въглехидратите от картофите и марулята и мазнините са от мазнината, която сте сложили на рибата.