Необходими продукти:
90 г пилешко филе
150 г картофи
1 ч.л. зехтин
сол, черен пипер, къри, чесън, мащерка, червен пипер, лют червен пипер
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се реже надлъжно, така, че да се запази дебелината му. Не се изкушавайте да направите тънки пържолки. Това гарантира невероятната сочност на готовото филе. Подправя се с ½ ч.л. зехтин, червен пипер, черен пипер, мащерка, сол и се оставя да се маринова и овкуси поне половин час. През това време обелените картофи се разрязват по дължина първо на две и после всяка половина на още три, а ако са малки, на две резенчета. В една купичка се объркват сол, чесън, черен пипер, къри, лют червен пипер. Картофите се поръсват с готовата смес и се поливат с ½ ч.л. зехтин /ако ги напръскате със спрей зехтин за готвене, става най-добре/. Така овкусените картофки се подреждат върху хартия за печене на разстояние и се пекат в загрята на 200 градуса фурна до златист загар. Пилешкото филе се пече на скара или грил тиган от всички страни. Не се притеснявайте от това, че филето е дебело, няма да остане сурово. След като се изпече, се оставя под капак или фолио покрито за 5-10 мин., за да си поеме соковете и не изтекат при разрязване. Сервира се с картофките и малко краставица, която не броим.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази лека и вкусна комбинация е за три блока протеини /пилешко филе/, въглехидрати /картофи/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си го хапвате:
Една порция е за голямо хранене, може да си добавите краставички и няколко резенчета домат, без да броите.
От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на
за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*
Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!
Още рецепти може да намерите в ел.книгите ми за традиционна българска кухня и десерти и печива: