-
Необходими продукти:
за палачинките:
3 белтъка /може 1 яйце и 1 белтък/
1 с.л. нискомаслена извара /28 г/
2 пълни супени лъжици овесени трици /38 г/*
2 равни с.л. прясно мляко /може и кисело/
за плънките:
за сладката – 1 с.л. тахан / в случая лешников – уникален, може и всякакъв друг/ + 140 г ягоди /може и друг плод 100 г обаче/
за солената – 21 г шунка + 17 г моцарела лайт /или 14г кашкавал/







Начин на приготвяне:
Сместа за палачинките слагате в блендер, чопър или Нутрибулет за няколко секунди.
После на добре загрят тиган не на най – висока степен, може с капки мазнина намазнен изсипвате половината смес, за да направите 2 палачинки.
Когато започнете да правите солената, в момента в който я обърнете от втората страна, веднага поръсете с предварително настърганите шунка и моцарела и завийте, може вътре да сложите кисели краставички /може и обикновенна, отстрани/ по желание.
За сладката палачинка, след като е готова намазвате с тахан и вътре добавяте плода към нея, в случая съм го оставила отвън, заради снимката, но попринцип си нарязвам на ситно плода и заедно с тахана си ги смесвам и завивам палачинката 🙂
Всичко общо става за 5 минути 🙂 Толкова е лесно, засищащо и най – важното точно балансирано 🙂
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П, В, М. Протеините са от шунката, моцарелата, белтъците и изварата, въглехидратите са от триците, ягодите и мазнините от тахана.
Забележка* Може да замените едната с.л. трици с 1 пълна с.л. хуск / както знаете това са само фибри, а пак сгъстяват сместа и не се броят/ и така ще може да добавите още 1 блок въглехидрати, т.е. ако сложите хуск, вместо 1 с.л. трици, може спокойно да сложите 1 ч.л. мед към сладката палачинка, за повече сладост или да добавите още толкова ягоди или плод / т.е. 200 г за други плодове/. Само да знаете, че хуска като престои набъбва, така че ако правите палачинките с хуск и сместа ви стане много гъста, може да разредите с още 1 с.л.прясно мляко.