Необходими продукти:
цедено мляко 2% 100г 1БП
яйца 2бр 2БП
суров ечемик 35г (по етикети) 2 и 1/2БВ
зелен лук 70г 1/2БВ
спанак (не броим) около 200г
сол, червен пипер, черен пипер
1 ч.л. зехтин 3БМ
Начин на приготвяне:
Ечемика се накисва във вода за няколко часа и се сварява до готовност. Задушава се лука със спанака със съвсем малко вода за няколко минутки, и добавяме сварения ечемик,оставяме няколко минутки да поври, овкусяваме с подправките и зехтина накрая. Яйцата си сваряваме отделно, а цеденото мляко добавяме накрая като гарнитура към ястието.
За тези, които искат да знаят повече:
Това семпло и вкусно ядене е за 3БВПМ. Протеина от яйцата и цеденото мляко, въглехидрата от ечемика и мазнината от зехтина.
Как можете да си ги хапнете:
Цялото ядене е за 3БВПМ, хапвате го цялото със зелева или зелена салатка с краставички 🙂
Благодарим на Beauty in the kitchen, за прекрасната рецепта и красивите снимки.
https://www.instagram.com/beauty.in.the.kitchen/