Една длан много крехко свинско месо / 105 г /
2-3 средно големи гъби /ако не обичате, може и без/
Чери домат / 165г /
сладка царевица от консерва /40г/
1 ч.л. зехтин
подправки на вкус / черен пипер, сух чесън, шарена сол, соев сос /
1 чаша хубаво изстудено розе / до 150 мл /, може и друго вино
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото и гъбите на малки кубчета. В тиган с незалепващо покритие изсипваме зехтина и много малко водичка. Като с загреят достатъчно изсипваме месото и задушаваме докато си смени цвета. Добавяме гъбите, готвим още малко и намаляме силата на котлона. Оставяме така още десетина минути и с подправките и това е. Месото трябва да е много крехко, за да става за бързо приготвяне в тиган. Иначе става сухо и жилаво. Като го сготвим слагаме капак на тигана си правим салатката от зеленчуците. Сервираме в чинии и си сипваме чаша винце.
За тези, които искат да знаят повече:
Страхотно хапване за три блока протеини /месото /, въглехидрати / домата и виното /, и мазнини / зехтина /.
Как можете да си го хапнете?
Ако искате филийка да хапнете – просто намалете виното наполовина. Ако не е филийка може да е плод до 70-80 г. А ако ще е за обяд и няма как да се пие вино, много бързо отива в кутийка нашият обяд и вместо виното си взимаме филийка с малък плод или само един голям плод / до 150 г /.
Идея и изпълнение от Александрина Томич , на която благодарим. А от нас – приятен апетит!!!