-
Необходими продукти:
Продуктите са за две големи порции
Една голяма шепа кайма /210 г/
1 яйце
5 – 6 с.л. брашно от спелта /може и друго/ /75 г/
един малък домат /165 г/
Една печена чушка /70 г/
Подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Настъргваме домата и нарязваме на ситно чушката. Разбиваме яйцето с брашното и заедно с нарязаните домат и чушка омесваме с каймата. Добавяме подправките и разпределяме в 6 формички за тарталети. Ако нямате просто с направете 6 кюфтенца или шницелчета, пак ще стане.Печете в загрята предвариелно фурна на 180 градуса до загар.
За тези, които искат да знаят повече:
Това са 6 блока протеини /каймата и яйцето/, въглехидрати /брашното, домата и чушката/ и мазнини от каймата малко и може малко да си добавите с всяка порция. Ще напиша как.
Как можете да си го хапвате:
Три такива тарталетки /кюфтенца са за едно голямо хранене. Може с таратор да комбинирате или с голяма зелена салата с 1 ч.л. зехтин, сол и оцет.
Тоест ако разделите на две ще имате за две големи хранения.
Рецептата и супер красивите снимки са на Александрина Томич. Благодарим и да ни е вкуснооо :* :* :*