-
Необходими продукти:
Телешко месо, колкото вашата длан /84 г/
Готова сварена, но не докрай елда /120 г/
Парченце домат
Малко парченце морков
1 – 2 стръкчета пресен лук /може и резенче стар/
Скилидка чесън
1 ч.л. зехтин
Подправки по ваш вкус, в случая са малко чубрица, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Измиваме и нарязваме месото на хапки. В тенджерка слагаме нарязаните зеленчуци и малко водичка и задушаваме на слаб огън. Като поомекнат моркова, чесъна и лука, добавяме месото. Ако водата е извряла може да се долее. Добавяме настъргано парченцето домат и после елдата. Подправяме с подправките, добавяме малко водичка и оставяме да ври тих огън, докато се свари и месото.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е една порция вкусна манджичка от телешко месо с елда за три блока протеини /месото/, въглехидрати /елдата/, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря – засищащо и вкусно, с баланс в нашата любима Зона! Да ни е вкусно :* :* :*