Необходими продукти:
Продуктите за ястието, без гарнитурата са за 3 големи хранения /3 порции/
Голямо парче свинско месо /315 г/
Две средно големи глави стар лук /до 200 г/
2 с.л. нишесте
3 ч.л. олио или зехтин
1 – 2 дафинови листа
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
3 – 4 с.л. вино за вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и задушаваме в тенджерка с малко водичка и мазнината. Добавяме месото, нарязано на късове и задушаваме около 10 минути да си смени цвета. Добавяме подправките и виното без чубрицата и доливаме около една и половина водна чаша вода. В случая е сварено под налягане за 10 минутки. Ако не го варите под налягане времето е повече – до разкъсване на месото. Когато и то е готово си разбъркваме нишестето с малко водичка и добавяме към ястието. Накрая слагаме и чубрицата. Оставяме на котлона за още малко, колкото да се сгъсти.
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен винен кебап е за 9 блока протеини от месото и съвсем малко въглехидрат от лука и нишестето, които разпределени на три чинии не влияят на баланса кой знае колко 🙂
Как можете да си го хапвате:
В комбинация с ориз е класика. В случая е с три малки топки общо към 90 грама. Можете да си сварите овес и да пробвате с него. Смятам, че също ще стане.
Рецептата и снимката идват от Англия и Ваня Делякова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*