Необходими продукти:
За тестото:
4-5 с.л. овесени трици / 60 г /
3-4 с.л. царевичен грис / 35 г /
1 яйце
1 с.л. меко масло / 9 г /
Две щипки бакпулвер, сол, една лъжица кисело мляко и малко водичка
Забъркваме си продуктите и оставяме леко да набъбнат триците. Разпределяме в шест формички за тарталети / ако нямате може върху хартия за печене или други формички да ги изпечете, просто няма да са в идеална форма и печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
През това време си приготвяме плънката:
1 яйце
малко парче сирене / 28 г /
2-3 с.л. извара / 56 г /
средно голямо парче кашкавал / 56 г /
2 с.л. прясно мляко
6 топчета замразен спанак /може и без спанак/
Начин на приготвяне:
Приготвяме си плънката и разпределяме по равно във вече изпечените тарталети. Във всяка добавяме по едно топче спанак и поръсваме с по щипка микс от семена / за който не иска да не добавя /. Връщаме във фурната да допечем до зачервяване. Ами това е. Отне ми повече време да напиша рецептата, отколкото да ги направя. Наистина са много вкусни.
За тези, които искат да знаят повече:
Шест тарталети – шест блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от яйцата, сиренето, изварата и кашкавала, въглехидратите са от триците и гриса, а мазнините от маслото и поръската.
Как можете да си ги хапнете?
За голямо хранене можете да хапнете три тарталети.
За голямо хранене можете две тарталети със салатка от две шепи нарязан домат, малко краставичка, 3 маслинки и парче сиренце /30 г/
За малко хранене – две тарталети с чаша айран / за който обича /
За малко хранене – 1 тарталета с чаша кисело мляко
Да са ви вкусни. А, креативната идея е на Деси Чанева. Благодарим!