-
Необходими продукти:
Заешко месо 84 г / предварително сварено до готовност със запазен бульон /
три- -четири с.л. ечемик / 45г /
малко стар лук / не броим /
малко морков / не броим /
1 ч.л. зехтин / може сусамово олио в същото количество /
сух чесън, червен пипер, черен пипер, шарена сол, може лъжица доматено пюре, малко дафинов лист, магданоз
Начин на приготвяне:
В тенджерка сипваме мазнината, няколко лъжици водичка, лука и моркова. Задушаваме и добавяме месото. Добавяме и добре измития ечемик и разбъркваме, добавяйки подправките. Сипваме от бульона на месото около 1ч.ч. и оставяме да поври на бавен огън, до пълното сваряване на ечемика.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна манджичка е за три блока протеини / заешкото месо /, въглехидрати / ечемика /, и мазнини – от зехтина /олиото /.
Как можете да си я хапнете?
За обяд или вечеря, със салата от зелении или тараторче.
Заешкото месо е много полезно, с минимум мазнини, подходящо за нискохолестеролна диета.
Рецептата и снимката са на Жулиета Атанасова.Благодарим и да ни е вкусно.