-
Необходими продукти:
Шепа пилешки дроб /112 г/
1 средно голям морков 130 г /
1 малък домат /165 г/
1/2 глава лук /60 г/
1 пълна ч. ч. сварен овес /160г/
2 – 3 сурови гъбки. Може и от консерва.
2 ч. л. зехтин
За заливката:
2 яйца +2 – 3 с. л. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно зеленчуците и в малка тенджерка слагаме малко водичка и мазнината. Задушаваме докато омекнат малко. Добавяме нарязаните на ситно пилешки дробчета и разбъркваме . Добавяме 1 с.л вино за аромат. Когато е почти готово добавяме свареният овес и добавяме малко сол, черен пипер, чубрица. Готвим за около 5-7 мин. Изсипваме в подходящ съд, добавяме отгоре заливката. Печем до златисто в загрята фурна на 180 градуса.
За тези, които искат да знаят повече:
Чудна запеканка се получи за 6 блока протеини /дробчетата и яйцата/, въглехидрати /овеса и зеленчуците/ и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Разделете запеканката на две половини. Така ще имате за две големи хранения от по 3БПВМ. Със салатка от краставички или тараторче много ще си върви :*
Идеята и снимките са на Ваня Делякова. Благодарим. Да ни е вкусно :* :* :*