-
Необходими продукти:
“Кори за баница Фамилия”около 7-8 листа са това – половиният пакет или 150 г / винаги е различно, затова най-добре да си изтеглите посочения грамаж /
Праз около 1 ч.ч. или около – 150 г
Сирене – средно голямо парче / 240 г /
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
Краве масло 4 ч.л.
1 к.л. хлебна сода в киселото мляко
червен пипер, чубрица, шарена сол
Начин на приготвяне:
В тенджерка или тиган с водичка задушаваме праза докато омекне. Като се изпари водата добавяме сухите подправки и оставяме да поизстине. Натрошаваме сиренето в чиния, а отделно разбиваме яйцата и млякото със содата.
Намазваме тавичката, в която ще печем баницата със съвсем малко олио. и започваме. Върху всяка кора слагаме от праза и сиренето и завиваме на руло. Така до края на корите и нареждаме в тавата.
Можете да я направите и редена – няма никакво значение. Накрая заливаме нашата баничка с разбитите яйца и мляко и посипваме с парченцата масло. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 30 – 40 минути.
Ох, каква баница стана и много лесно и бързо 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата тази вкусотия е за 12 БПВМ. Протеините са от сиренето,яйцата и малко от млякото. Въглехидратите са от точените кори, праза и малко от млякото, а мазнините са от маслото. Ако я разделите на 6 равни парчета във всяко ще имате по 2БПВМ.
Как можете да си я хапнете?
С айрянче или кисело мляко, разбира се 😉 Ето вариантите:
За малко хранене – едно парче баница с чаша айрян
За малко хранене – половин парче баница с една чаена чаша кисело мляко
За голямо хранене – две парчета баница с чаша айрян
За голямо хранене – едно парче баница с една чаена чаша кисело мляко.
Сега си я направете и…да ви е вкусно :*